Ing. Tomáš Medek

Tomáš Medek je hráč na klávesové nástroje a skladatel. Dlouhodobě spolupracuje s předními českými a slovenskými orchestry (Český národní symfonický orchestr, Symfonický orchester slovenského rozhlasu, Plzeňská Filharmonie, a další), kde se podílí zejména na interpretaci filmové hudby jak u nás, tak i v zahraničí (Německo, Anglie, Francie, Dubai, apod.). Často vystupuje v rámci koncertu pod vedením významných Hollywoodských skladatelů (např. James Newton Howard, Harry Gregson-Williams, Mychael Dana).

Dokument Po stopách Jakuba Grosmanna, ke kterému složil hudbu, měl předpremiréru v roce 2022 na českém velvyslanectví ve Stockholmu. Snímek je vysoce ceněn evropskými režiséry, kteří se dostali do širší Oscarové nominace (Václav Marhoul, Ilmar Raag).

Pracuje také jako softwarový vývojář pro FL Studio - software, který používají slavní producenti elektronické hudby (Afrojack, deadmau5, a další). Působí na pozici Head of Tech Partnership v rámci Composer Summit Prague, evropské konference pro hudební skladatele audio-vizuální tvorby, kde přednáší zásadní osobnosti Hollywoodu.

Vyučované předměty